MÅNS MÖLLER

Måns Möller är född 27 januari 1975 i Hässelby. Bor på Rödklövervägen i Hässelby.

Han är uppvuxen i Hässelby och kommer ofta och gärna tillbaka. Inte minst för naturupplevelserna som stadsdelen är full av. Som ung var han med i sjöscouterna och vattnet är bland det bästa han vet. "Alltså, man hade ju koll på varenda lite kobbe i Mälar'n när man va' grabb. Jag stack ju ut med jollen så fort jag fick tillfälle."

Måns berättar om sin uppväxt på Rödklövervägen och kompisarna, som de flesta var från hela stan, då han från fjärde klass gick i Adolf Fredriks musikskola på Kungsholmen. "Det e' ju inte många som vet att man var gossopran och repeterade sent flera kvällar i veckan."

Han berättar vidare att han gärna tar med sina vänner från innerstan ut till Hässelby och, under promenader, stolt visar upp Riddersvik, Kyrkhamn och Gåseborg.

I och med att stadsdelen växte och ungdomsgårdarna stängde ökade kriminaliteten i Hässelby. "Det var ju tuffare att hitta nånstans att vara, men alla har vi ju hängt på Tempeludden, vid Sandvikskiosken och 5-knop. Själv märkte man väl inte av kriminaliteten, det är först på senare tid som man hör om det på radion."

"Och jag tror att det är upp till Hässelbyarna själva. Det gäller att göra bra saker här så att folk ska koppla Hässelby till något bra. Ken Rings bild handlar ju bara om en liten del."
(bild: Fotoscenen, text: svenska kyrkans hemsida)


Till huvudmenyn

Har du kommentarer, tips eller förfrågningar: skriv E-post "Om Hässelby" . Copyright Henrik Henrikson.