Magnus Weideskog

Magnus Weideskog, född 26 augusti 1987 i Hässelby, är en svensk sångare. Hans första album "Unga Hjärtan" släpptes den 3 februari 2010.

När Magnus Weideskog växte upp i radhusområdet i Hässelby utanför Stockholm ockuperade han två rum. Förutom sovrummet fanns ett musikrum där det rymdes åtta gitarrer, två trumset, en orgel, ett piano, en banjo och en fiol.

Bakom den gula villan, där han bodde med sin mamma, pappa och fem år äldre syster, står fotbollsplan där Magnus tillbringade all sin tid upp till tonåren.

Att bli multiinstrumentalist föll sig naturligt för Magnus, men allra varmast om hjärtat låg till en början trummorna. Vid 15 års ålder bildades bandet Murdstone, ett hårdrocksband med Magnus bakom trumsetet.

Den dåvarande rocktrummisen började i den närliggande medieskolan Hässelby Gymnasium där han kunde utnyttja skolans resurser för att utveckla musiken.

Någon gång under gymnasiet kände Magnus att han ville skriva mer låtar själv, något som inte riktigt passade in i trummisrollen. När bandet påpassligt kraschade på typiskt hårdrocksmanér – alla blev osams – började han spela in egna låtar hemma i sovrummet med hjälp av en datormick hängd över en lampskärm.

Förr om sommarloven var det i stället klipporna vid Riddersvik där sittandet skedde. Kompisgängen träffades där för att grilla och umgås. Kluckande vatten och solvarma klippor lockade Magnus som stod med ena benet i vuxenvärlden och andra kvar i tonåren. Det avskilda, romantiska har fått många Hässelbyungdomar på fall och Magnus tror att det finns många som har minnen från just de klipporna. Ett populärt tillhåll för de flesta.

Efter studenten 2006 lämnade han Hässelby för en studentlägenhet på Lidingö.

Omkring 2008 flyttade han tillbaka till Hässelby, till Mirabellbacken 18 i Hässelby strand tillsammans med sin flickvän.

- Jag tror det säger ganska mycket att jag valde att flytta tillbaka till Hässelby. Visst att det är fint, men största anledningen är ändå att min familj och mina vänner bor här. Hade de bott någon annanstans så hade det varit hemma. Och jag gillar Hässelby Strand. Det bor bara pensionärer där.


Till huvudmenyn

Har du kommentarer, tips eller förfrågningar: skriv E-post "Om Hässelby" . Copyright Henrik Henrikson.