Riddersviks Sjösällskap är en båthamn som ligger nedanför Fagerstrand i Hässelby villastad. Där finns ett sjuttiotal båtplatser, som man kan söka genom att bli medlem i RSS.Innan sjösällskapets bryggor anlades fanns på samma plats en enkel brygga som kallades Hässelby båthamn.Pär Stråhle kommenterar denna bild från 1920-talet:
”Riddersviks Sjösällskap vid Fagerstrand. Huset rakt fram i bild vid vattnet bortom bryggan är fastigheten Sjövik (två hus, man ser bara taket på det andra) och bakom dem ligger den närliggande fastigheten Furudahl. De två Sjövik-husen finns kvar än idag vid vattnet och har adressen Fagerstand 55. Byggår på det lilla huset vid vattnet ca 1910 (tillbyggt i etapper bland annat 1922)”Pär Stråhle berättade till denna bild:
”Hässelby Båthamn 30 maj 1924 står det på baksidan av den här bilden. Denna bild är förmodligen tagen vid Fagerstrand och Riddersviks Sjösällskap som då kallades Hässelby båthamn. Bryggan är helt sänkt med anledning av kraftigt förhöjda vattennivåer. Detta var innan man började reglera vattnet i Mälaren.”En fin och stämningsfull bild av sjösällskapets brygga i skymning, fotograferad en vinterdag 2018 av Hans Erik Hansson. Det känns som att man hör tystnaden och förnimmer doften av nyis, som just ska till att bildas.Riddersviks Sjösällskap en tidig vårdag 2014.
Foto: Hasse Ekman.Ett fynd vid Riddersviks Sjösällskap.
En cykel syns strax under vattenytan.
Foto 2021: Christer Persson.Här har några skarvar som samlats
på båtbryggan 2022 vid Fagerstrand.
Foto: Lars Bjerges.Riddersviks Sjösällskap har sin brygga här nedanför Fagerstrand.
Foto: Henrik Henrikson.

Till huvudmenyn

Har du kommentarer, tips eller förfrågningar: skriv E-post "Om Hässelby" . Copyright Henrik Henrikson.