Provisoriska entrén till tunnelbanan
(text och bilder: Henrik Henrikson)

När resenärerna tidigt på morgonen den 17 oktober 2013 kom till tunnelbanan i Hässelby strand möttes de av en stor skylt som täckte hela entrén med hänvisning till den nya ingången runt hörnet, vid Persikogatan. Denna dag öppnades alltså den nya provisoriska entrén vid Hässelby strand tunnelbanestation.

I början gick folk ända fram till den gamla entrén och undrade förvirrade hur de skulle komma in. Efter några timmar insåg man på byggbolaget att man måste spärra av hela plan framför stationen så att ingen längre kunde gå fram till den gamla entrén. Tyvärr blev då även de cyklar som parkerats framför stationen instängda bakom stängslet. Den som vill hämta sin cykel får lov att kontakta platskontoret.

Här ser man den nybyggda, provisoriska entrén som ligger vid Persikogatan.

Nu är alltså den gamla stationsingången som hässelbyborna använt i över 55 år stängd och man får en bra tid framöver, minst ett år, använda denna tillfälliga ingång till tunnelbanan.

För personalen på stationen har det faktiskt blivit trevligare. Den nya tillfälliga spärrkiosken upplevs av dem som mycket bättre och mer ombonad än den gamla, som bara var kall och dragig.

Det enda som är att klaga på är den nya gångtunneln mellan trapporna och utgången vid Persikogatan. Den är alldeles för smal. När det blir minsta lilla rusningstrafik så uppstår det trängsel där. På bilden ser man i bakgrunden den gamla stängda entrén, som nu ska rivas för att ge plats till det nya hus som ska byggas där.

20 månader senare - juni 2015 - kan den ombyggda entrén öppnas, och den provisoriska stängas.


Till huvudmenyn

Har du kommentarer, tips eller förfrågningar: skriv E-post "Om Hässelby" . Copyright Henrik Henrikson.